V meste postavia zberný a separačný dvor na triedenie odpadu

07.05.2008 Humenné

Humenné 7. mája (TASR) - Humenská samospráva pripravuje v rámci investičných akcií výstavbu zberného a separačného dvora na triedenie komunálneho odpadu. Uchádzať sa bude o dotáciu z Operačného programu Životné ...
Zberný dvor, ktorý vznikne na Kudlovskej ulici v Humennom, zahrňuje výstavbu prestrešenej plochy a súvisiacich priestorov pre umiestnenie veľkoobjemových a špeciálnych kontajnerov na zhromažďovanie vyseparovaných zložiek komunálneho odpadu. Takto vyseparovaný odpad bude následne prepravený na dotriedenie na triediacich linkách na separačnom dvore a expedovaný na spracovanie konečným recyklátorom. Separačný dvor, ktorý vznikne na Sninskej ulici, bude mať novú halu s triediacou linkou v jestvujúcom areáli Technických služieb mesta Humenné.
V tomto roku samospráva mierne zvýšila poplatky za likvidáciu tuhého komunálneho odpadu z 324 Sk (10,07 eura) na 365 Sk (11,35 eura). K zvýšeniu poplatkov pristúpila na základe rozhodnutia vlády, ktorá nariadila zvýšenie poplatkov za uloženie odpadu. \"V súvislosti s týmto rozhodnutím a s prihliadnutím na skutočnosť, že mesto nemá vlastnú skládku, odpad musí vyvážať a ročne tak vynaloží na jeho likvidáciu 4,2 milióna korún (130.577 eur), sme boli nútení pristúpiť k minimálnemu zvýšeniu cien, pričom na jedného Humenčana predstavuje táto cena jednu korunu na deň, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že zámerom mesta je zrealizovať spomínané stavby, ktorými by sa eliminoval nepriaznivý dopad na životné prostredie.
Okrem týchto stavieb plánujú v Humennom postaviť aj kompostovací dvor.
 

Vyberte región